Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

7 x de mooiste plekken in Slovenië (met de meeste Instagram likes)

Het officiële toerismebureau van Slovenië heeft onlangs onderzoek laten doen naar de meest gelikte plekken van het land. Wat zijn de mooiste plekken in Slovenië en waardoor worden reizigers online het meest geïnspireerd? Op basis van de meeste Instagram likes van het Feel Slovenia Instagram account zijn ze met onderstaand lijstje gekomen. Het zijn de 7 populairste en meest geliefde Instagram locaties van Slovenië.

→ Lees ook: Top 10 hoogtepunten van Slovenië

Mooiste plekken in Slovenië

1. Lake Bled

Vaak omschreven als het “plaatje van het paradijs”, betovert het meer van Bled je met zijn smaragdgroene meer, sprookjesachtig eiland en imposante kasteel dat bovenop een rotsachtige klif staat. De kers op de taart zijn de majestueuze toppen van de Julische Alpen op de achtergrond.

Het meer van Bled is wereldberoemd en behoort absoluut tot de mooiste plekken in Slovenië. Reizigers van over de hele wereld bezoeken het meer om die ene iconische foto van het eilandje met daarop het kerkje te maken. Vaar met een waterfiets naar het eilandje, neem een duik in het water en bezoek het kasteel van Bled dat op een 130 metershoge rots naast het meer ligt. Het is het beste uitkijkpunt om een foto van het hele meer te maken.

Mooiste plekken in Slovenië Lake Bled

2. Velika Planina

Slovenie is een klein maar zeer veelzijdig land met meren, bossen, grotten, watervallen en stranden. Dankzij de gunstige locatie profiteert het ook van het bergrijke Alpengebied. Velika planina, gelegen in het hart van de Kamnische en Savinja Alpen, is waarschijnlijk een van ’s werelds mooiste alpenweiden. Het is een van de weinige herdersdorpen in Europa dat nog in gebruik is en het is tevens een openluchtmuseum.

Tussen de oude houten boerderijen laten de herders van juni tot september hun vee nog grazen. Geheel volgens oud recept kun je er zelfgemaakte kaas en melk kopen. Dankzij de prachtige locatie in de bergen kun je hier fantastische foto’s maken en genieten van de vergezichten.

Mooiste plekken in Slovenië Velika Planina

3. Soča Valley

De smaragdgroene Soča rivier die langs de Sloveens-Italiaanse grens stroomt, heeft een prachtige natuurlijke vallei gevormd. Het is met recht een van de mooiste wateren van Europa. Je hebt geen filter nodig om de adembenemend mooie kleurtinten van het water vast te leggen. Sterker nog, dankzij de felblauwe kleur lijkt de rivier van zichzelf al bijna gephotoshopt.

De Soča rivier slingert dwars door West-Slovenië richting Noord-Italië, waar die vervolgens uitmondt in de Golf van Triëst. De rivier is ongeveer 137 kilometer lang en in de directe omgeving vind je de mooiste watervallen en prachtige kloven waar je kunt hiken. Avonturiers kunnen ook gaan raften op de Soča rivier.

Mooiste plekken Slovenië Soca Rivier

4. Ljubljana

Een rondreis door Slovenië is niet compleet zonder een bezoekje aan de hoofdstad. Ljubljana is een van ’s werelds groenste hoofdsteden en verrast ondanks haar kleine omvang met verbazingwekkende architectuur, adembenemende uitzichten en prachtige musea.

Slenter door de kronkelende straatjes, geniet van een ijsje langs het water en bezoek het kasteel op de heuvel. Het is een fotogenieke stad. Zeker in de zomer tijdens het gouden uur, als de bootjes en suppers onder de bruggetjes door op de Ljubljanica rivier varen.

Mooiste plek Slovenië Ljubljana

5. Piran

De kust van Slovenië beslaat slechts 42 kilometer in het zuidwesten van het land. Portorož en Piran zijn de bekendste kustplaatsen en worden aan beide kanten omgeven door zoutpannen. De hoge verkoopwaarde van het beroemde zout heeft dit gebied in de middeleeuwen op de kaart gezet. Het charmante kustplaatsje Piran weerspiegelt deze eeuwenoude geschiedenis van Slovenië en het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan. De kleurrijke huisjes aan de haven, de geplaveide straatjes en het grootse Tartini-plein maken Piran extra fotogeniek.

Mooiste bestemmingen Slovenie Piran

6. Špičnik heard road

Slovenië is het enige land in de wereld met het woord ‘love’ in de naam. Door de prachtige natuurgebieden en charmante steden is het een land waar je na je eerste bezoek direct verliefd op wordt. De hartvormige weg tussen de wijngaarden van Svečinske Gorice (vlakbij Maribor) draagt hier zeker aan bij en heeft de afgelopen jaren al op velen indruk gemaakt. Het behoord tot een van de meest romantische en mooiste plekken in Slovenië. Ook op Instagram wordt deze plek flink geliked.

De beste periode om de heart road te bezoeken is het voorjaar of in de zomer. In de herfst vallen namelijk alle blaadjes van de bomen en in de winter staan er enkel nog kale wijnranken in het veld.

Mooie instagram locaties in Slovenie Heart Road

7. Zelenci

Natuurreservaat Zelenci ligt op nog geen 10 minuten rijden van Kranjska Gora en zal je verbazen met prachtige tinten groen en blauw. Zelenci betekent “groen” in het Sloveens en het natuurreservaat heeft deze naam gekregen omdat de bron die midden in het gebied ligt, kraakhelder en smaragdgroen van kleur is.

Het is een bijzondere plek want de 2 meter diepe bron wordt vanuit de grond gevuld met water. Het water komt van de Nadiža rivier die iets ten zuiden in de grond verdwijnt en bij de Zelenci bron weer naar boven borrelt. Als je goed kijkt zie je op verschillende plekken dan ook belletjes in het water ontstaan. Hierdoor lijkt het een soort warmwaterbron, maar dat is het beslist niet. Het water is namelijk het hele jaar 6 tot 7 graden. Hierdoor bevriest het meer echter nooit, ook niet in de strenge winters. Het is dan ook een erg populaire plek voor fotografen. 

Mooiste plekken Slovenie Zelenci

Dit artikel later (terug)lezen?

Geen tijd om dit artikel nu helemaal te lezen? Of wil je het opslaan voor je toekomstige reis naar Slovenië? Klik en bewaar het op Pinterest!

Leave a Comment