Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

5 x de mooiste watervallen in Slovenië

Benieuwd naar de mooiste watervallen in Slovenië? Hieronder hebben we ze voor je opgesomd in willekeurige volgorde. De meeste watervallen kun je bekijken tijdens een mooie hike, maar sommige kun je ook gemakkelijk met de auto of tijdens een korte wandeling ontdekken. Slovenië is een prachtig veelzijdig land met honderden watervallen (van klein tot groot) en een bezoekje aan minstens één waterval mag dan ook niet ontbreken tijdens een reis.

→ Lees ook: 7 x de mooiste (Instagram) plekken in Slovenië

1. De Boka waterval

De Boka waterval is de meest imposante waterval van Slovenië. Hij is maar liefst 144 meter hoog en 18 meter breed. Je vindt de Boka waterval in Log Čezsoški, dat vlakbij Bovec ligt in in het Triglav Nationaal Park. Het is ook een populaire plek om te raften in Slovenië. De waterval is op haar mooist als het ijswater uit de bergen smelt. De beste tijd om de waterval te bezoeken is dan ook in het late voorjaar.

Watervallen in Slovenië - Boka waterval

© Jure Batagelj (Soca-valley.com)

2. De Peričnik waterval

Op de weg van Kranjska Gora naar Lake Bled vind je de Peričnik waterval. Deze 52 meter hoge waterval ligt in een mooi bebost stukje. Voorheen kon je de Peričnik waterval alleen te voet bereiken maar sinds een paar jaar is er vlakbij een parkeerplaats aangelegd waar je voor €3,- twee uur mag parkeren. Vanaf de parkeerplaats zie je de waterval al liggen dus het is zeker een hele toegankelijke waterval. Je kunt eventueel achter de waterval langslopen maar wees wel voorzichtig want het kan er behoorlijk glad zijn!

Mooiste watervallen in Slovenië

3. De Slap Kozjak waterval

Een van de bekendste watervallen van Slovenië is Slap Kozjak. Dat komt niet alleen door de gunstige locatie in de Soča Vallei (bij Kobarid), maar ook door de schoonheid van de waterval. De wandelroute ernaartoe is namelijk al prachtig, maar eenmaal aangekomen bij de waterval zul je versteld staan. Het water stroomt hier namelijk een open grot in, die gevuld is met kraakhelder blauw water. Je kunt de waterval vanaf een bruggetje van dichtbij bekijken.

© Marcin Szmigiel (Unsplash.com)

4. De Rinka waterval

Vlak onder de tweeduizend meterhoge toppen van de Kamnische Alpen vind je de Rinka waterval. Het gebied ligt op slechts een uurtje rijden van Ljubljana maar wordt vaak overgeslagen tijdens een vakantie in Slovenië. Het is hier dan ook een stuk rustiger dan in Nationaal Park Triglav. Met een hoogte van 90 meter is het echter een van de hoogste en mooiste watervallen in Slovenië. De waterval is op haar krachtigst in de lente en herfst en je kunt er vlak langs lopen tijdens een mooie hike.

Rinka waterval in Slovenië

© Jošt Gantar (Slovenia.info)

5. De Savica waterval

De Savica waterval hoort zeker in het rijtje met de mooiste watervallen van Slovenië thuis. De waterval is maar liefst 78 meter hoog en splitst zich halverwege op in tweeën. Tussen de rotswanden mondt de waterval uit in helderblauwe poel met water. De Savica waterval ligt voorbij Ukanc, vlakbij het populaire meer van Bohinj. Vanaf de parkeerplaats bij Koča pri Savici moet je ongeveer 20 minuten hiken om er te komen.

© Michael Matti (Slovenia.info)

Dit artikel later (terug)lezen?

Geen tijd om dit artikel nu helemaal te lezen? Of wil je het opslaan voor je toekomstige reis naar Slovenië? Klik en bewaar het op Pinterest!