Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Raften in Slovenië op de prachtige Soča rivier (bij Tolmin of Bovec)

De Soča rivier behoort dankzij het kraakheldere water tot een van de mooiste rivieren in Europa. De blauwgroene rivier slingert dwars door West-Slovenië richting Noord-Italië, waar die vervolgens uitmondt in de Golf van Triëst. De rivier is ongeveer 137 kilometer lang en de bron ligt in de bergen bij de Trenta-Vallei. Wie van avontuur houdt kan op het mooiste stukje gaan raften in Slovenië. In de Soča vallei bij Kobarid en Bovec vind je namelijk meerdere aanbieders die rafting tours aanbieden.

Raften in Slovenië

De Soča rivier ziet er prachtig uit en zeker in de zomer laten veel mensen zich verleiden voor een duik in het water. Met een temperatuur van slechts 15 graden is het water echter behoorlijk koud. Een frisse duik is het dus zeker! Dat komt omdat het water rechtstreeks uit de bergen komt. Pootje baden kan dus, maar je moet zeker geen koukleum zijn.

Je moet ook goed opletten waar je het water in gaat. Op sommige plekken staan namelijk een flinke stroming en dat zijn nou juist de plekken waar je goed kunt raften. Met een wedsuit aan zul je het tijdens een rafting tour niet snel koud krijgen en als het goed is blijf je droog.

De Soča rivier kronkelt door een landschap van torenhoge groene bomen die fraai afsteken tegenover de Julische Alpen, dus alleen voor het uitzicht is een rafting excursie al de moeite waard.

Wanneer kun je het beste gaan wildwaterraften op de Soča rivier?

Als je op het juiste moment gaat raften in Slovenië, zal het een avontuurlijke trip worden door de prachtige natuur van Slovenië. Mei is de beste maand, omdat de stroming dan vaak nog hard genoeg is en het weer over het algemeen goed is.

Wanneer de zon schijnt en er weinig stroming is, is het water kraakhelder en emerald groen maar misschien niet uitdagend genoeg voor een avontuurlijke rafting trip. Tijdens het raften kun je dan wel op je gemak de vissen zien zwemmen en langs de kant zul je hier en daar wat vissers tegenkomen.

Wanneer het geregend heeft krijgt het water door de stroming een melkachtige blauwe kleur, die eveneens heel bijzonder is. Outdoor liefhebbers die voor een adrenaline rush gaan zullen het raften dan een stuk leuker vinden.

Waar boek je een rafting excursie in Slovenië

Maya is een professioneel outdoor centrum waar je terecht kunt voor verschillende avontuurlijke activiteiten in Slovenië. Ze werken met de beste instructeurs (sommige zijn zelfs Olympisch kampioen) die precies weten waar ze mee bezig zijn. Veiligheid staat hier voorop dus je hoeft nergens bang voor te zijn.

Maya organiseert rafting excursies in Tolmin en Bovec (vlakbij de de Boka waterval). Voor gezinnen met kleine kinderen organiseren ze ook mini rafting tours op een rustige stuk van de rivier. Naast raften kun je ook gaan kajakken, suppen, ziplinen, mountainbiken of een canyoning tour boeken. Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor outdoor liefhebbers!