Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Raften in Slovenië op de prachtige Soča rivier (bij Tolmin of Bovec)

Heb je weleens gedacht aan raften in Slovenië? In Slovenië vind je namelijk een van de beste plekken om dat te doen. Dankzij het kraakheldere water behoort de Soča rivier tot een van de mooiste rivieren in Europa. De blauwgroene rivier slingert dwars door West-Slovenië richting Noord-Italië, waar die vervolgens uitmondt in de Golf van Triëst.

De rivier is ongeveer 137 kilometer lang en de bron ligt in de bergen bij de Trenta-Vallei. Wie van avontuur houdt kan op deze betoverende plek het avontuur aangaan. In de Soča vallei bij Kobarid en Bovec vind je namelijk meerdere tour operators die rafting tours aanbieden.

Raften in Slovenië

De Soča rivier kronkelt door een landschap van torenhoge groene bomen die fraai afsteken tegen de Julische Alpen. Alleen voor het uitzicht is een rafting excursie in Slovenië al de moeite waard!

De Soča rivier ziet er prachtig uit en zeker in de zomer laten veel mensen zich verleiden tot een duik in het water. Met een temperatuur van slechts 15 graden is het water echter behoorlijk koud. Het gletsjerwater komt rechtstreeks uit de bergen dus een frisse duik is het zeker. Wie niet van koukleumen houdt kan dus beter op het water blijven.

Op sommige plekken in de rivier staat een flinke stroming, maar dat zijn nou juist de plekken waar je goed kunt raften. Met een wedsuit aan zul je het tijdens een rafting tour niet snel koud krijgen en als het goed is blijf je tijdens het raften droog.

Wanneer kun je het beste gaan wildwaterraften op de Soča rivier?

Als je op het juiste moment gaat raften in Slovenië, zal het een avontuurlijke trip worden dwars door de prachtige natuu. Mei is de beste maand, omdat de stroming dan vaak nog hard genoeg is en het weer over het algemeen goed is.

Wanneer de zon schijnt en er weinig stroming is, is het water kraakhelder groen maar misschien niet uitdagend genoeg voor een avontuurlijke rafting trip. Tijdens het raften kun je dan wel op je gemak de vissen zien zwemmen en langs de kant zul je hier en daar wat vissers tegenkomen.

Wanneer het geregend heeft krijgt het water door de stroming een melkachtige blauwe kleur, die eveneens heel bijzonder is. Outdoor liefhebbers die voor een adrenaline rush gaan zullen het raften dan een stuk leuker vinden.

Waar boek je een rafting excursie in Slovenië

Op GetYourGuide kun je een complete rafting tour van 3 uur boeken. De aanbieder van deze tour werkt met de beste instructeurs (eentje is zelfs Olympisch kampioen) en ze weten precies wat wel of niet kan op de rivier. Veiligheid staat hierbij voorop dus je hoeft nergens bang voor te zijn. Ze bieden rafting excursies in Bovec aan (vlakbij de de Boka waterval) en voor gezinnen met kleine kinderen organiseren ze ook mini rafting tours op een rustiger stuk van de rivier.

Naast raften kun je ook gaan kajakken of een canyoning tour boeken. Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor alle soorten outdoor liefhebbers. Vergeet niet je zwemspullen, een handdoek en een extra droog setje kleren mee te nemen. Handig voor het geval je toch een beetje nat wordt tijdens een tour.

Dit artikel later (terug)lezen?

Geen tijd om dit artikel nu helemaal te lezen? Of wil je het opslaan voor je toekomstige reis naar Slovenië? Klik en bewaar het op Pinterest!