Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Terme Olimia Sotelia: Het meeste luxe wellness hotel in Slovenië

In de Sloveense gemeente Podčetrtek ligt het piepkleine dorpje Olimje, dat ook wel bekend staat als het wellness dorp van Slovenië. Naast een aquapark, verschillende glampings, een chocoladefabriek en een monnikenklooster (waar je homeopatische middelen kunt kopen) vind je hier namelijk ook het gigantische Terme Olimia wellnesscomplex, met meerdere aangesloten hotels en appartementen. Het meest luxe is het Terme Olimia Sotelia hotel, waarbij je niet alleen in een luxe kamer verblijft, maar ook toegang hebt tot het wellness paradijs vol verwarmde zwembaden (met thermaal mineraalhoudend water), spa’s en diverse sauna’s.

Terme Olimia: Een wellnesscentrum met meerdere accommodaties

Terme Olimia heeft diverse awards in de wacht gesleept voor beste wellness centrum van Slovenië. Het bestaat feitelijk uit 3 verschillende delen; waterpark Aqualuna voor kinderen, Wellness Thermalia (voor gezinnen met kinderen) en het moderne (en zeer luxe) Wellness Orhidelia (voor adults-only).

Beide wellnesscentra vormen samen het grootste wellnesscomplex van Slovenië. Je vindt er een groot aantal binnen- en buitenzwembaden, verschillende soorten sauna’s, diverse fitnessfaciliteiten en luxe kleedkamers. Je bent er uiteraard ook aan het juiste adres voor welbekende (en lokale) spa behandelingen en massages.

Overnachten in het Terme Olimia Sotelia wellness hotel

Rondom het spa- en wellness complex liggen verschillende accommodaties. Hotel Sotelia blinkt uit qua luxe, comfort, stijl en faciliteiten. Door de bijzondere architectuur en het gebruik van natuurlijke materialen loopt het gebouw over in de natuur. Het hotel is via een ondergrondse gang verbonden met de wellnesscentra Termalija en Orhidelia.

De luxe kamers van Hotel Sotelia hebben een modern interieur en zijn van alle gemakken voorzien. Op de kamer vind je een tas met badslippers, een badjas en een armbandje die je toegang geeft tot beide wellnesscentra. Ook staat er een fruitschaal en een fles water voor je klaar. Het speciale “helende” bronwater komt uit de regio en wordt iedere dag ververst. Op de badkamer vind je een set met fijne badspulletjes en scrubhandschoenen. Naast de geluksamuletten die op bed liggen, tref je ook een papiertje aan met tips voor een goed begin van je dag. Suggesties voor diverse rek en strekoefeningen helpen je de dag door. Aan werkelijk alles heeft het hotel gedacht!

Wakker worden met een champagneontbijt

Na dagenlang badderen, scrubben en genieten van massages is het natuurlijk ook belangrijk dat je aandacht besteed aan het innerlijke lichaam. Bij hotel Sotelia serveren ze gelukkig ook heel veel lekkere en gezonde maaltijden. Het restaurant verzorgt een buffet en serveert à-la-carte gerechten.

Aangezien hotel Sotelia grenst aan twee wellnesscentra, lijkt het meer op een super de luxe kuuroord dan op een normaal hotel. In alles zie je dit terug. Zo kun je genieten van een champagne ontbijt of dankzij de speciale appel icoontjes op de menukaart kiezen voor extra gezonden gerechten. Ook staan er bij het ontbijt mega healthy smoothies en bijzondere superfoods op tafel.

Bewust extra gezond eten is hier dus geen enkel probleem. Niet voor niets ontvangt het hotel jaarlijks verschillende topsporters en mensen die hier naar toe komen om te revalideren van een blessure of operatie.

Terme Olimia Sotelia
4.5Voor spa en wellness liefhebbers!
Terme Olimia is een luxe wellness hotel met toegang tot alle wellness faciliteiten van Wellness Thermalia (voor gezinnen met kinderen) en het moderne (en zeer luxe) Wellness Orhidelia (voor adults-only). Beide wellness complexen zijn middels een ondergrondse tunnel direct vanuit het hotel te bereiken. De kamers van het hotel zijn luxe, comfortabel en van alle gemakken voorzien. Een aanrader voor iedereen die een paar dagen wil genieten van een wellness moment in Slovenië.

Pluspunten

  • Luxe
  • Wellness faciliteiten
  • Goed restaurant
  • Comfortabele kamers

Minpunten

  • Grootschalig

Score:

  • Locatie 4.0/5
  • Comfort 5.0/5
  • Wellness faciliteiten 5.0/5
  • Service 4.0/5