Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Een auto huren in Slovenië: Slimme tips voor autohuur

Auto huren in Slovenië? Zeker een aanrader als je niet van plan bent met je eigen auto de lange reis van Nederland naar Slovenië te maken! Dankzij de zeer goede wegen en relatief korte afstanden leent dit land zich namelijk uitstekend voor een comfortabele autoreis. Alles ligt op maximaal 3 uur rijden, maar vanuit Ljubljana zijn de meeste plekken in 1,5 uur te bereiken. Bovendien kom je met dit vervoersmiddel op de mooiste (vaak afgelegen) plekken in de natuur. Met een huurauto in Slovenië heb je alle vrijheid van de wereld. Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je een auto wilt huren in Slovenië. Hieronder alle tips!

Een auto huren in Slovenië (of toch Venetië?)

De autoreis van Amsterdam naar Ljubljana duurt ongeveer 19 uur. Als je maar een weekje de tijd hebt (of niet zolang in de auto wilt zitten) is het wellicht handiger om gewoon te vliegen en een huurauto in Slovenie op te halen. Dit kan bijvoorbeeld op het vliegveld van Ljubljana. Zo start je efficiënt en ontspannen aan je rondreis door Slovenië.

Je kunt echter ook naar Venetië vliegen en vanuit daar de grens oversteken. Een populaire optie, want vliegtickets naar Venetië (Treviso) zijn over het algemeen veel goedkoper en de rit naar de Sloveense wijnregio Brda (dat op de grens ligt) duurt slechts 1 uur en 40 minuten. Ljubljana ligt op 2.5 uur rijden.

De beste autoverhuurder voor all-inclusive autohuur in Slovenië

In Slovenië vind je veel autoverhuurders. De bekendste zijn Sixt, Avis en Alamo. De ervaringen van klanten zijn heel wisselend. Vaak adverteren ze met goedkope tarieven, waarbij alle extra’s nog ontbreken. Essentiële extra’s zoals een goede autoverzekering, airconditioning of een navigatiesysteem zitten er dan vaak niet bij. Tel dat erbij op en de prijzen zijn ineens een stuk minder voordelig. Ook zijn de voorwaarden vaak zo onduidelijk en technisch omschreven, dat je er bijna een studie van moet maken om de verschillende verhuurders met elkaar te vergelijken

Wij raden daarom altijd Sunny Cars aan voor autohuur in Slovenië. Bij hun regel je simpel en snel een all-inclusive huurauto. Je hoeft dan geen extra verzekeringen meer af te sluiten, er zijn geen verborgen kosten, je mag een ongelimiteerd aantal kilometers rijden en je hebt geen gedoe meer ter plaatse. Indien je een huurauto in Slovenië bij de luchthaven wilt ophalen staat er gewoon een transfer voor je klaar die je naar de lokale verhuurlocatie brengt. Daar lever je de auto ook weer in.

Waar kun je een auto huren in Slovenië?

Op verschillende plekken in Slovenië kun je een huurauto ophalen. Je hoeft dus niet per se bij aankomst op het vliegveld van Ljubljana je huurauto mee te nemen en kunt er ook voor kiezen om een auto te huren voor slechts een deel van je reis. Zoals hierboven beschreven kun je ook vanaf Venetië Treviso Airport naar Slovenië rijden.

➞ Auto huren Venetië Treviso Airport
➞ Auto huren Ljubljana Airport
➞ Auto huren Ljubljana
➞ Auto huren Maribor
➞ Auto huren Bohinj
➞ Auto huren Koper
➞ Auto huren Piran
➞ Auto huren Portoroz

Mag je met een huurauto van Italië, Oostenrijk of Kroatië naar Slovenië?

Veel reizigers combineren een rondreis Slovenië met een reis door Kroatië, of boeken een goedkope vlucht naar Venetië of Oostenrijk en reizen vanuit daar naar Slovenië. Houd er echter rekening mee dat je niet altijd zomaar de grens over mag steken met een huurauto. Vaak moet je dit van tevoren aanvragen bij de autoverhuurder. Check dus altijd goed de voorwaarden, anders kan het zomaar zijn dat je niet goed verzekerd bent! Bij Sunny Cars bieden ze deze optie gelukkig wel aan, maar je moet het wel aangeven bij het maken van een reservering.

Wat heb je nodig voor het huren van een auto in Slovenië?

Reizigers die met een huurauto willen rondrijden in Slovenië hebben een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart nodig. Uiteraard moet je ook in het bezit zijn van een geldig EU-rijbewijs. De minimumleeftijd voor autohuur in Slovenië verschilt per verhuurder maar is meestal 21 jaar. Vaak moet je ook minimaal 2 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.

Neem ook altijd je creditcard mee voor de borg die je moet betalen. Deze moet op naam staan van de hoofdbestuurder. Vergeet ook niet vooraf te checken wat je pincode is. Het komt vaker dan je denkt voor dat reizigers dit ter plekke niet meer weten omdat ze hun creditcard niet zo vaak gebruiken. Check ook voor vertrek wat de hoogte van de borg is. Soms kan het nodig zijn om je creditcard limiet (tijdelijk) te verhogen.

Welk type auto kiezen?

Sunny Cars is een professionele tussenpartij die alles voor je regelt omtrent autohuur in Slovenië en ze zijn 24/7 bereikbaar voor persoonlijke (Nederlandse) ondersteuning. Wel zo handig indien je schade rijdt of problemen onderweg ondervindt. Een wijziging doorgeven is altijd gratis tot 4 uur voor de huuraanvang. Of het nu gaat om de huurperiode, de autocategorie of om extra opties. Qua service zijn ze al jarenlang de beste keuze voor Nederlandse reizigers.

Houd er wel rekening mee dat je geen specifiek merk of model auto kunt kiezen. Dit kan bij de meeste autoverhuurders niet. Vrijwel altijd kies je dus voor een bepaalde autocategorie, waar verschillende autotypes onder vallen. Zo kun je bijvoorbeeld een compacte auto, een 4 wheel drive of bijvoorbeeld een automaat boeken. Vaak staat erbij welk model auto je ongeveer kunt verwachten, maar dit is niet gegarandeerd. Indien het model auto niet beschikbaar is krijg je altijd een vergelijkbaar model.

Moet je een 4×4 of automaat huren?

Een 4×4 auto (ook wel een 4wd of four wheel drive genoemd) is voor autohuur in Slovenië niet nodig. Een 4×4 huurauto houdt in dat alle wielen door de motor worden aangedreven, bij de meeste auto’s gebeurt dit maar op twee wielen. Ondanks dat het niet nodig is reist het wel een stuk fijner en comfortabeler als je door de bergen rijdt. Zeker in de winter.

Met een handgeschakelde auto kun je prima autorijden in Slovenië. De meeste wegen zijn gewoon vlak dus dat is niet heel anders dan rijden in Nederland. Wie Triglav Nationaal Park en de Julische Alpen wilt bezoeken kan ervoor kiezen om een automaat te huren. Dat rijdt vaak wat prettiger omdat je dan niet steeds hoeft te schakelen bij steile hellingen en dalingen. Je hoeft enkel gas te geven en op de weg te letten.

Het rijden in een automaat is heel simpel en in plaats van steeds op te schakelen of terug te schakelen, kun je dan lekker de auto het werk laten doen. Dat scheelt weer wat zweetdruppels op je voorhoofd tijdens de hellingproef!

Kun je een auto huren in Slovenië zonder creditcard?

Bij vrijwel iedere autoverhuurder is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder verplicht. Zo ook bij autohuur in Slovenië. Zorg dus dat je altijd je creditcard meeneemt en check of de naam op de reservering 100% overeen komt met die op je creditcard. De huurovereenkomst ga je namelijk persoonlijk aan en daarom moet de creditcard op je eigen naam staan. Zonder een geldige creditcard op naam krijg je geen huurauto mee.

De waarborg voor een huurauto in Slovenië verschilt per autoverhuurder. Meestal is het een bedrag tussen de 500 en 2000 euro, afhankelijk van het type huurauto. Lees dus vooraf goed de voorwaarden door of vraag het aan de verhuurder.

Het bedrag wordt van je creditcard afgeschreven dus zorg dat je genoeg bestedingslimiet op je kaart hebt staan. Cash of met een pinpas de borg betalen kan vrijwel nooit. Na de huurperiode stort de autoverhuurder binnen een paar dagen het bedrag weer terug op je creditcard.

Wat te doen bij schade aan je huurauto?

Controleer met de verhuurder altijd goed de auto voor vertrek en maak foto’s van de kilometerstand, eventuele krassen, deuken en andere beschadigingen. Hiermee kun je bij het inleveren van de auto aantonen dat de schade al aanwezig was voordat je met de auto de weg op ging. Mocht je een ongeluk krijgen of betrokken raken bij schade, meld dit dan direct aan het autoverhuurbedrijf. Hiermee voorkom je dat je achteraf zelf opdraait voor de schade, je bent immers niet voor niets verzekerd.

Dit artikel later (terug)lezen?

Geen tijd om dit artikel nu helemaal te lezen? Of wil je het opslaan voor je toekomstige reis naar Slovenië? Klik en bewaar het op Pinterest!

Leave a Comment